ادلب به عنوان نامزد بعدی آزادسازی محمدرضا رئوف شیبانی، سفیر سابق ایران در سوریه: برخی معتقدند باید دومینوی سقوط مناطق تحت اشغال تروریست ها را شاهد باشیم. گفته می شود ادلب به عنوان نامزد بعدی برای این حوادث است پس باید انتظار آزادسازی ادلب را هم داشته باشیم.
ترامپ و آینده بحران سوریه از نظر ترامپ حمله نظامی برای سرنگونی دولت سوریه مناسب نیست چرا که سوریه بزرگترین دشمن آمریکا نیست و با انجام عملیات نظامی می توان گروه تروریستی داعش را در سوریه از بین برد.
روسیه، ایران و مذهب تشیع آینده منطقه را تعیین خواهند کرد/ ارتش اسد، «سوریه جدید» را میسازد تحلیلگر انگلیسی تاکید کرد بعد از تراژدی سوریه دیگر انقلاب عربی در منطقه رخ نخواهد داد و ارتش «بشار اسد» رئیس جمهور این کشور، «سوریه جدید» را ساخته و آیندهاش را تعیین خواهد کرد.
نقش حلب در ژئواستراتژی بحران منطقه منطقه خاورمیانه یکی از مهمترین کانون های تحولات سیاسی – امنیتی جهانی بوده است. ژئوپولیتیک این منطقه تمرکز موازنه قوا میان اقطاب قدرت جهانی را به خود جذب کرده است. حتی پس از آزادی حلب که مهمترین تحول در پنج سال جنگ سوریه محسوب می شود، نمی توان انتظار خاتمه بحران را داشت. دلایل این فرضیه بسیار است. اما این که آینده بحران به کدام سو خواهد رفت، یک سوْال مهم است که بررسی جامع می طلبد.
چرا نمیتوان در اخبار سوریه، به رسانههای غربی اعتماد کرد؟ روزنامه انگلیسی ایندیپندنت با اشاره به حقایق میدانی، بیطرفی رسانههای غربی در پوشش جنگ سوریه را به چالش کشیده است.
گروه تروریستی داعش بعد از آنکه شهر الباب و سایر مناطق را در شرق حلب از دست داد، قصد دارد عناصر خود را برای دفاع از مراکز مهم خود در سوریه و عراق حفظ کرده و از مناطق غیر مهم عقب نشینی کند.
بسیاری از تحلیلگران برگزاری نشست آستانه را نشانهای از دور شدن آمریکا از معادلات منطقه دانسته اما شرایط کنونی به گونهای رقم خورده که نمیتوان تصور کرد آستانه آخرین ایستگاه بحران سوریه باشد.
گروهک تروریستی جبهه فتح الشام (النصره) از اواخر سال 2014 توانسته است با حمله به سایر گروههای مسلح تروریستی بیش از 10 گروه را از صحنه درگیریها حذف کند.
عربستان سعودی و امارات متحده عربی در گفت وگوی تلفنی که روز گذشته با دونالد ترامپ، رئیس جمهور جدید آمریکا داشتهاند، از ایده وی مبنی بر ایجاد مناطق امن در سوریه حمایت کرده اند. این موضوع جای چندان تعجبی ندارد، زیرا این ایده می تواند به خوبی شرایط را برای افراط گرایان سنی که مدت ها به دنبال سقوط بشار اسد از قدرت بوده اند، بهبود بخشد.
کارشناسان معتقدند اقدام دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا برای ایجاد مناطق امن درسوریه، ممکنست وی را به اتخاذ تصمیماتی پرخطر، از جمله سرنگون کردن جنگنده های سوری یا روسی یا استقرار هزاران نظامی آمریکایی در سوریه وادار کند.
دونالد ترامپ، رئیس جمهور جدید آمریکا، در همین ابتدای کار با اتخاذ تصمیمات جنجالی، از منع صدور ویزا برای اتباع هفت کشور گرفته تا برنامه ساخت دیوار در مرز با مکزیک، زنگ هشدار را در سرتاسر دنیا به صدا درآورده است. یکی از طرح های وی که به تازگی اعلام شده، ایجاد منطقه پرواز ممنوع در سوریه است؛ اقدامی که حتی صدای روسیه را هم درآورده و به واکنش واداشته است.
حملات «داعش» با هدف سیطره کامل بر شهر «دیرالزور» در حالی وارد دومین هفته خود میشود که اطلاعات بدست آمده تاکید میکند مطامع و اهدافی آمریکایی در پس این حملات قرار دارد.
ترکیه که برای سالها از مخالفان اسد در سوریه پشتیبانی میکرد، حالا اولویت اول خود را مبارزه با ستیزهجویان داعش که عملیات تروریستی علیه دولت ترکیه ترتیب میدهند، قرار داده است.